Verimli Ders Çalışma

Aileler öğrenciyi ders çalışmaya motive etmeli, ilgili olduklarını öğrenciye belli etmelidir.

Verimli Ders Çalışma

Bu yazımız daha çok öğrencilere ve ailelerine hitap etmektedir. Bir meslek ve iyi bir gelecek için öğrencilerin yapması gereken en önemli şeylerden biri de ders çalışmaktır. Fakat ders çalışmak tek başına yeterli değildir. Öğrencinin hedefi aynı zamanda verimli ders çalışmak da olmalıdır. Peki ne yapılmalıdır verimli ders çalışmak için?

Öncelikle ders çalışma ortamından bahsedelim. Herkesin evde ders çalışmak için özel bir odası olmayabilir. Olabilecek en sessiz odaya ders çalışma köşesi yapabiliriz. Bu köşede öğrencinin boyuna uygun bir masa ve sandalye koyabiliriz. Bu masa gün ışığı alan yere dönük olmalıdır ki öğrencinin gölgesi ders materyallerinin üstüne düşmesin. Aynı zamanda odanın sık sık havalandırılması gerekmektedir. Çünkü havadaki oksijenin azalması baş ağrısı gibi öğrenmeyi güçleştiren birçok etkinin doğmasına sebep olur. Ayrıca, odadaki poster, resim gibi ögeler öğrenciyi hayal dünyasına götürerek, dersten kopmasına sebep olabilir. Bu nedenle öğrencinin görüş alanındaki duvar bölümünün sade olması gerekmektedir.

Diğer bir durum ise psikolojik destektir. Öğrencinin kendini motive etmesi ve bir ders çalışma programı hazırlamasının yanı sıra ailelerin de öğrenciye bu konuda destek olması verimli ders çalışma için çok önemlidir. Öğrenci motive değilse ya da zorlanıyorsa bu konuda destek almak için okulunun rehber öğretmenine başvurabilir. Aileler ise öğrenciyi ders çalışmaya motive etmeli, ilgili olduklarını öğrenciye belli etmelidir. “Ders çalışmıyorsun…” gibi cümleler yerine “ders çalışabilmen için ne yapabilirim.” gibi destekleyici cümleler öğrenciyi teşvik edecektir.

Yukarıda bahsettiklerimiz verimli ders çalışma için gerekli unsurlardan sadece bir kaçı. Daha fazla bilgi için okulunuz size yardımcı olacaktır.

İLETİŞİM : https://www.facebook.com/derunnas.semdinli


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER