İspanyalılar haftalar sonra ilk kez park ve bahçelere çıktı

İspanya'da 14 Mart'tan bu yana süren sıkı karantina önlemleri kademeli olarak hafifletiliyor. Haftalardır evlerinden çıkamayan İspanyalılar, bugün soluğu park ve sahillerde aldı.

İspanyalılar haftalar sonra ilk kez park ve bahçelere çıktı
Korona virüsü salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke olan İspanya’da yayılma oranının düşürülmesiyle beraber, karantina önlemleri hafifletildi. Mart ayından bu yana süren sıkı karantina önlemlerinin gevşetilmesiyle, yedi hafta sonra ilk defa insanlar park ve bahçelere çıktı.

İspanya’nın ikinci büyük kenti Barselona’da bisiklet sürenler ve yürüyüş yapanlar kendilerini park ve bahçelere atarken, sörfçüler ve yüzücüler soluğu plajlarda aldı.

‘HAFTALARDIR DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUM’

Salgın nedeniyle işini kaybeden etkinlik organizatörü Mar Visser, Barselona yakınlarındaki Castelldefels kasabasında yürüyüş yaparken ‘dışarıda egzersiz yapmayı özlediğini’ söyledi. 45 yaşındaki Visser, “Evimin içinde spor yapmaktan çok daha iyi” dedi.

Rio Park, Madrid 

 

İngiltere hükümeti danışmanlarından 41 yaşındaki Charlotte Fraser-Prynne, Madrid’in en büyük parklarından biri olan Retiro Park’ın etrafında yürüyüşe çıkanlardan biri. Henüz açılmayan Retiro Park’ın etrafında egzersiz yapan Fraser-Prynne, “Bunu haftalardır dört gözle bekliyordum. Haftalar boyu yoga videoları izledikten osnra dışarı çıktığım için mutluyum” dedi.

DÖRT AŞAMALI PLAN UYGULANIYOR

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez salı günü yaptığı açıklamada, 14 Mart’tan bu yana Avrupa’daki en sıkı karantina rejimlerinden birini uygulayan ülkede dört aşamalı bir açılma planına uyulacağını söylemişti. Sanchez, enfeksiyonun yayılma oranlarına, yoğun bakım yatağı sayısına ve sosyal mesafe kurallarına ne kadar uyulduğuna bağlı olarak, ülkenin haziran sonuna dek bölge bölge açılacağını duyurdu.

Kuaför salonları ve randevuyla çalışan diğer işletmelerin, pazartesi gününden itibaren iş başı yapması ön görülüyor. Bar ve restoranların en az bir hafta daha kapalı kalacağı İspanya’da, sosyal mesafe ve hijyen kuralları hala geçerli. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER