İsrail ateşkesi 24 saat daha uzattı

7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye saldıran İsrail, dün gece saat 20’ye kadar sürmesi planlanan geçici insani ateşkesi 24 saat uzatmayı kabul etti.

İsrail ateşkesi 24 saat daha uzattı
7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye saldıran İsrail, dün gece saat 20’ye kadar sürmesi planlanan geçici insani ateşkesi 24 saat uzatmayı kabul etti. Dünkü ateşkes boyunca Filistinliler cenazelerini toplamak zorunda kalırken, İsraillilerin sahillere akması dikkat çekti.


Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in saldırılarında şimdiye kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 1050’yi bulurken, 5 bini aşkın kişi de yaralandı. 160 bini aşkın kişi de yerlerinden oldu.

İsrail kaynakları, saldırıların başlamasından bu yana 42 askerlerini kaybettiklerini ve 3 sivilin Hamas tarafından yapılan roket saldırılarında yaşamını yitirdiğini savunuyor. Hamas ise 17 Temmuz’daki kara operasyonu sonrası yoğunlaşan çatışmalarda 80’den fazla İsrail askerinin öldüğünü ve 300 kadarının da yaralandığını iddia ediyor.

Öte yandan, dün sabahtan itibaren ilan edilen ateşkes İsrail tarafından tek taraflı olarak bu akşama kadar uzatıldı. İsrail Güvenlik Kabinesi tarafından daha önce gece yarısına kadar 4 saat daha uzatılan geçici insani ateşkes, bu akşam saat 20’ye kadar uzatıldı. Karar, Birleşmiş Milletler (BM), Katar ve Türkiye’nin çağrısı üzerine alınırken, Hamas ateşkesi tanımadığını duyurdu.

Gazze savaşının ortaya çıkardığı tablo dün ateşkes boyunca her iki ülke kentlerindeki görüntüler ile daha da net görüldü. Dünkü geçici ateşkes boyunca Gazzeliler yıkıntılar arasında kalan cenazeleri çıkarmaya çalıştılar. Gün boyu 130’u aşkın Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldığı bildiriliyor.

Ateşkes nedeniyle İsrail’in Akdeniz kıyısındaki birçok kentte insanların sahilleri doldurması, Gazze ile kıyaslandığında yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER