Turistleri taşıyan midibüs yandı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, içinde 18 Sırp turistin bulunduğu midibüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle yandı. Durumu fark eden sürücü aracı durdurup turistleri tahliye ederek olası faciayı önledi.

Turistleri taşıyan midibüs yandı
Antalya Havalimanı'ndan aldığı 18 Sırp turisti Alanya'daki otellerine götüren Erkan Danacı yönetimindeki midibüs, Manavgat Ilıca Kumköy Kavşağı'nı geçtikten sonra arızalandı. Erkan Danacı, motordan ses gelmesi ve dumanların çıkması üzerine aracı çevreyolu kenarında durdurarak turistleri tahliye etti. Turistler indikten sonra araç alev aldı. Haber verilmesi üzerine yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Kullanılamaz hale otobüsteki turistlere ait bazı eşyalar da yandı. Yangında yara almadan kurtulan turistler ise başka tur otobüsüyle Alanya'daki otellerine götürüldü.

KAPI AÇILMADI

Midibüs şoförü Danacı, Antalya Havalimanı'ndan aldığı turistleri Alanya'daki otellerine götürmek üzere yola çıktığını araçtan dumanlar çıkmaya başlayınca durduğunu ve içeride bulunanlara inmelerini söylediğini anlattı. Danacı, "Önce yolcuların ineceği otomatik kapılar açılmadı, kendi bulunduğum yerden inerek, dışarıdan zorladım ve kapıyı açtım. Turistler de indikten sonra araç kısa sürede alev aldı" diye konuştu. / dha
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER