İsrail: Füze fırlatma sistemi test ettik

İsrail, bir füze fırlatma sistemi denendiğini duyurdu.

İsrail: Füze fırlatma sistemi test ettik
İsrail, bir füze fırlatma sistemi denendiğini duyurdu. Palmachim hava üssünde gerçekleştirildiği tahmin edilen denemenin ardından yapılan açıklamada, başarılı olup olunmadığı bilgisine yer verilmedi.


İsrail Savunma Bakanlığı, dün öğle saatlerinde bir açıklama yaparak “ülkenin ortasındaki bir üste bir füze fırlatma sistemi denediğini” duyurdu. “Deneme güvenlik güçleri tarafından yürütüldü ve planlandığı gibi gerçekleştirildi” denilen açıklamada, denemenin nasıl sonuçlandığına ilişkinse bilgi paylaşılmadı.

Açıklamada, hangi sistemin denendiğine ilişkin de bilgi verilmedi. Ancak uluslararası basın kuruluşları, yerden yere özellikteki Jericho 3 isimli füzenin denenmiş olabileceğini belirtti. Söz konusu füzenin nükleer yük taşıma kapasitesine sahip olabileceği vurgulandı.

Görgü tanıklarının ifadesini aktaran İsrail basını, denemenin Tel Aviv’in güneyindeki Palmachim’da bulunan hava üssünde gerçekleştirildiğini de kaydetti. Bu arada Jerusalem Post’un haberine göre, sistemin menzili 10 bin kilometrenin üzerinde.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER