İsrail ordusu, Gazze'ye 'demir kılıçlar' operasyonu başlattı

Hamas tarafından bu sabah yapılan roketli saldırıların ardından İsrail ordusu, Gazze'ye 'demir kılıçlar' operasyonu başlattığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze'ye 'demir kılıçlar' operasyonu başlattı

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’ne savaş uçaklarıyla 'demir kılıçlar' operasyonunu başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki farklı Hamas hedeflerini vurmaya başladığı belirtildi. 

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladı. Gallant, Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometre yarıçapındaki alanı askeri bölge ilan etti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah erken saatlerde İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattığını duyurmuş, İsrail içine sızma operasyonu ile roketli saldırılar düzenlemişti. 5 bine yakın roketin fırlatıldığı belirtilirken Hamas'a bağlı silahlı grupların da bölgedeki yerleşim yerlerine girdiği duyurulmuştu.

İsrail medyası, roket saldırıları sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ü aşkın kişinin yaralandığını aktarmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıların ardından, "Savaştayız ve biz kazanacağız. Düşmanımız daha önce hiç görmediği bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER