İsrail'den Esad'a suikast tehdidi: Öldürür, rejimini deviririz!

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı açıkça suikastla tehdit etti. Steinitz, "Esad İran'ın Suriye topraklarında faaliyet göstermesine izin vermeye devam ederse, İsrail onu ortadan kaldırır ve rejimini devirir" dedi.

İsrail'den Esad'a suikast tehdidi: Öldürür, rejimini deviririz!
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la nükleer anlaşma konusunda karar vermesi gereken tarih yaklaşırken, İsrail’in İran’a yönelik tonu da sertleşiyor. Bu kez İran konusunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bir tehdit geldi. İsrail güvenlik kabinesi üyesi olan Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İran’la ilişkileri nedeniyle Esad’ı açıkça suikastla tehdit etti.

“İsrail Suriye’deki iç savaşa şu ana dek müdahil olmadı” diyen Steinitz, İran’ın Suriye’deki varlığını eleştirdi: “Eğer Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İran’ın Suriye topraklarında faaliyet göstermesine izin vermeye devam ederse, İsrail onu ortadan kaldırır ve rejimini devirir” dedi. İsrailli bakan, “Esad’ın sarayında sessizce oturup rejimini yeniden inşa ederken Suriye’nin İsrail’e karşı saldırılar için bir üsse dönüşmesine izin vermesi kabul edilemez” diye konuştu.

Yedioth Ahronot gazetesine konuşan Steinitz, “Eğer Esad İran’ın Suriye’yi bize karşı bir üs haline getirmesine, bize Suriye topraklarından saldırmasına izin verirse, bunun kendi sonunu getireceğini bilmeli” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER