Joe Biden'dan Türkiye açıklaması

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, Doğu Akdeniz'deki krize ilişkin bir açıklama yaptı. Biden, Trump yönetimine, 'Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için Türkiye'ye baskı yapma' çağrısında bulundu. Demokrat aday, Ayasofya'nın yeniden müzeye dönüştürülmesi çağrısı da yaptı.

Joe Biden'dan Türkiye açıklaması

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, Doğu Akdeniz'deki krize ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Biden, NATO'nun bölgedeki girişimlerini desteklediğini belirtirken, Trump yönetimine, 'Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerden kaçınması için Türkiye'ye baskı yapma' çağrısında bulundu. Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılıp tamamen camiye dönüştürülmesi kararından geri adım atma çağrısı da yaptı.

Yazılı açıklamada, "Trump yönetimi, bölgede Yunanistan'a karşı güç kullanımı dahil provokatif eylemlerden kaçınması ve diplomasinin başarılı olmasına alan açılması için Türkiye'ye baskı yapmalı" ifadelerini kullanan Joe Biden, "Aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da, Ayasofya'yı camiye dönüştürme adımını geri çekmeye ve bu hazineye eskiden olduğu gibi müze statüsü vererek, Ortodokslar dahil herkese eşit erişimi garanti etmeye çağırıyorum" dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER