Kabil'de cuma namazına düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi

Kabil'de cuma namazında bir camiye düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Taliban saldırıyı kınadı.

Kabil'de cuma namazına düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de önceki gün cuma namazı sırasında bir caminin içinde düzenlenen ve en az 12 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD, sosyal medya uygulaması Telegram'daki Neshir haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.

Kabil Emniyeti'nin sözcüsü Ferdous Faramarz'ın verdiği bilgiye göre, başkentin Shakar Dara mahallesinde bayram sırasında düzenlenen saldırıda aralarında cami imanının da bulunduğu en az 12 kişi öldü. 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Afgan hükümetiyle üç günlük ateşkes ilan eden ve barış görüşmelerini sürdüren Taliban da saldırıyı kınadı.

Afganistan, cami saldırısından bir hafta önce bir okulda kız öğrencileri hedef alan ve 80 kişinin öldüğü bir bombalı saldırıya daha sahne olmuştu. Taliban bu saldırıyı da kınamış, saldırıyı üstlenen olmamıştı. ABD'li yetkililer, bu saldırının da arkasında bayram ateşkesine imza atmayan IŞİD gibi örgütlerin bulunduğuna inandıklarını açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER