Kabil'in Şii mahallesinde patlama: En az 6 ölü, 7 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii nüfusun yaşadığı mahallede patlama meydana geldi. Görgü tanıkları bir minibüsün infilak ettiğini aktardı.

Kabil'in Şii mahallesinde patlama: En az 6 ölü, 7 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araç patladı. Dün ülkenin doğusunda bir camiye bombalı saldırı düzenlenmişti.

Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii nüfusun yoğunlukla yaşadığı bir mahalle olan Dasht-e Barçi'de bomba yüklü bir araç infilak etti. İsmini vermek istemeyen bir Taliban yetkilisinin Reuters'a verdiği bilgiye göre saldırıda 6 kişi öldü ve en az 7 kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre patlayıcı yüklü bir minibüse bağlı manyetik bomba, çevrede büyük alevlerin yükselmesine neden oldu.  

Saldırı henüz üstlenen bir örgüt yok ancak son aylarda IŞİD'in Afganistan'da yaşayan Şii nüfusun camilerine yönelik pek çok bombalı saldırı düzenlediği biliniyor. Dün bir başka patlama da Doğu Afganistan'daki Spin Ghar yerleşimindeki bir Sünni camisinde meydana gelmişti. Bugünkü patlamanın meydana geldiği bölgede Şii Hazara azınlığının yaşadığı belirtiliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER