Kalın'dan Joe Biden'a: Bedelini ödersiniz

ABD'de başkanlık seçimlerinin favori adayı Joe Biden'ın yedi ay önceki bir söyleşide Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelttiği eleştirilere hükümetten tepki sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı" dedi.

Kalın'dan Joe Biden'a: Bedelini ödersiniz
ABD’de eski başkan yardımcısı ve 3 Kasım seçimlerinde Demokratların başkan adayı olan Joe Biden’ın, Ocak 2020’deki bir söyleşisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelttiği eleştirilere hükümetten tepki sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Biden’a Twitter’dan yüklendi.


'TÜRKİYE’YE EMİR VERİLEN GÜNLER GERİDE KALDI'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından paylaştığı İngilizce mesajda “Joe Biden tarafından yapılan Türkiye analizi saf bir cehalete, kibre ve iki yüzlülüğe dayanıyor. Türkiye’ye emir verilen günler geride kaldı. Ama hâlâ deneyebileceğinizi düşünüyorsanız, buyurun deneyin. Bedelini ödersiniz” ifadelerini kullandı.

‘DARBE DİYEMEDİĞİ İÇİN SEÇİM DEMİŞ’

AK Parti Sözcüsü Çelik de, “Biden ‘Erdoğan’ı değiştireceğiz, bunu darbeyle değil, seçimle yapacağız’ derken, darbe diyemediği için seçim demiş. Cümledeki ‘darbe’ seçim, ‘seçim’ de darbe yerine kullanmış. Sandığın gücüne inanıyoruz. Darbeye nasıl cevap verilir, en son 15 Temmuz’dan biliyoruz” mesajını paylaştı.

Biden’ın, ocak ayında yayımlanan söyleşide şu ifadeleri kullanmıştı: “Bence ona (Erdoğan’a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamentoya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için… Bu iş bir süre iyi gidiyordu. Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım. Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER