KDP Şengal'den çekildi, halk kendi imkanları ile direniyor

Şengal haftalardır her an beklenen IŞİD saldırılarına karşı yeterli önlem almayan KDP, çatışmalar şiddetlenince buradaki halkı yüzüstü bırakarak geri çekildi.

KDP Şengal'den çekildi, halk kendi imkanları ile direniyor
Şengal haftalardır her an beklenen IŞİD saldırılarına karşı yeterli önlem almayan KDP, çatışmalar şiddetlenince buradaki halkı yüzüstü bırakarak geri çekildi. Bir köy çetelerin eline geçerken, Şengal halkı kendi imkanları ile IŞİD çetelerine karşı direnişe geçti.


Edinilen bilgilere göre IŞİD çeteleri dün Şengal ve köylerine yönelik başlattıkları havan topu saldırılarını gece boyunca sürdürdü.

Yaşanan saldırı üzerine bölgede güvenliği sağlamakla görevli KDP’ye bağlı Peşmerge güçleri geri çekilmeye başladı. Şengal ve köylerinde yaşayan Ezidi Kürtleri adeta IŞİD çetelerine teslim etti.

Peşmergelerin çekilmesi üzerine IŞİD çeteleri saldırılarını arttırırken Şengal halkı da elde bulundurdukları silahlarla direnişe geçti.

IŞİD çeteleri Şengal’e doğru ilerlerken ağır silahlarla Girzerik, Sibaşexidir, Tilbenat,Tilkasab, Koço köylerine de saldırdı. Söz konusu köylerde şiddetli çatışmalar yaşanırken Girzek köyünün bir kısmının çetelerin eline geçtiği öğrenildi.

Tüm farklı inançları katleden çetelerin burada katliam yapması endişesi ile direniş hattındaki silahlı Ezidi milislerinin cephane sorunu halkın bölgeyi ter etmeye başlamasına neden oldu. 

Çatışmaların şiddetlendiği köylerde halkın yakında bulunan dağlara sığınmaya başladığı gelen bilgiler arasında..

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER