Kıbrıs'ta kadın cinayetleri: Adalet Bakanı istifa etti

Kıbrıs'ın ilk seri katil vakasında kayıp ihbarlarını soruşturmamakla suçlanan Adalet Bakanı Ionas Nicolaou istifa etti. 35 yaşındaki bir subayın tutuklandığı seri cinayetlerde, Kıbrıs vatandaşı olmayan en az dokuz kadın öldürülmüştü.

Kıbrıs'ta kadın cinayetleri: Adalet Bakanı istifa etti

Kıbrıs’ta bir subayın, en az dokuz yabancı kadını öldürme şüphesiyle tutuklanmasının ardından patlak veren siyasi krizde, Adalet Bakanı Ionas Nicolaou istifa etti. Nicolaou, öldürülen dokuz kadının yabancı olması nedeniyle cinayetlerin ve kayıp ihbarlarının üzerine gitmemekle suçlanıyordu.

Bu sabah Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile görüşen bakan, “Siyasi hassasiyet kaynaklı sebeplerle istifa ettiğinin bilgisini verdim” dedi. Nicolaou, istifasının sorumluluğu üstlendiği anlamına gelmediğini belirtse de, polisin kayıp kadınlara ilişkin soruşturmasında ‘açık sorunlar’ yaşandığını kabul etti.

NE OLMUŞTU?

Kıbrıs’ın bilinen ilk seri katil vakasının ortaya çıkmasının ardından, 35 yaşındaki bir subay tutuklanmıştı. Subayın yedi cinayeti itiraf etmesi sonrası Kıbrıslı yetkililer son üç haftada, Lefkoşa’nın batısında dört kadının cansız bedenlerini buldu. Altı ve sekiz yaşındaki iki kız çocuk ile bir kadının cesedi ise hâlâ aranıyor. Kadınlardan birinden en son Eylül 2016’da haber alındığı belirtiliyor.

Kıbrıs’ta göllerde ve çeşitli arazilerde aramalar sürüyor.

Cinayetlerin ortaya çıkmasının ardından, ana muhalefet partisi AKEL adalet bakanı ile emniyet müdürünün istifasını istemişti. AKEL vekili Irene Charalambides, “Bu kadınlar buraya geçinebilmek, ailelerine yardım etmek için geldiler. Ailelerinden uzakta yaşıyorlardı. Zanlıyı mahkeme yargılayacak ama diğer büyük soru işareti, ilk haberler ortaya çıktığında gösterilen ilgisizlik. Ben ve partim şuna inanıyoruz ki, adalet bakanı ve emniyet müdürü istifa etmeli. Savunulamayacak şekilde ifşa oldular” demişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER