Kim Jong-un'dan Trump'a zeytin dalı

ABD'nin Kuzey Kore'yle krizde diplomasi öncelikli stratejisini açıklaması sonrası Pyonyang da diyaloğu reddetmedi.

Kim Jong-un'dan Trump'a zeytin dalı

ABD’yle Kuzey Kore arasındaki nükleer anlaşmazlıkta tansiyon düşüyor. Donald Trump yönetiminin diplomasiyi ve diyaloğu öncelikli tutan yeni stratejisini duyurmasının ardından, Pyonyang’dan da benzer bir açıklama geldi. Kuzey Kore’nin ABD ile ilişkilerinden sorumlu diplomatı ve nükleer müzakere heyetinin kıdemli üyelerinden Choe Son Hui, “Doğru şartlar altında ABD yönetimi ile diyalog kurarız” dedi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, Pekin’de gazetecilerle birarada gelen Choe, ‘Trump yönetimi ile görüşmelere hazırlanıp hazırlanılmadığı’ sorusuna “Şartlar oluştuğunda diyalog kuracağız” yanıtını verdi.

Choe, ‘düşman kardeşleri’ Güney Kore’de diyalog yanlısı Moon Jae-in’in devlet başkanı olması sonrası temaslara hazırlanıp hazırlanılmadığı sorusuna yanıtında da, “Bakacağız” dedi.

Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturması sonrası Kuzey Kore’nin peş peşe yaptığı balistik füze denemelerinin ardından taraflar arasında kriz tırmanmış, savaş iddiaları ortaya atılmıştı. Trump yönetimiyse selefi Barack Obama’nın diplomasi odaklı politikasını sürdürme kararını açıklamış, hatta Trump doğru şartlar altında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile de bir araya gelebileceğini belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER