Kobanê'de bir köy daha kurtarıldı

Kobanê'nin doğusunda bulunan Fêwenta köyü, YPG’nin düzenlediği operasyonla IŞİD çetelerinden kurtarıldı.

Kobanê'de bir köy daha kurtarıldı

YPG'nin Kobanê kantonunda 22 Temmuz’da başlattığı "Kobanê şehitleri intikamı" hamlesi devam ediyor. Hamle çerçevesinde, kantonun doğusunda ve IŞİD'in işgal ettiği Fêwenta köyü YPG ve YPJ kuvvetleri tarafından kuşatıldı. Köylülerin önceden göç ettiği ve çetelerin yerleştiği köye operasyon düzenleyen YPG ve YPJ savaşçıları, IŞİD üyelerine ağır bir darbe vurdu. Operasyonda çok sayıda çete üyesi öldürülürken, sağ kalanların ise kaçtığı bildirildi. Köyden kaçmadan önce tüm evleri ve köy yolunu mayınlayan IŞİD üyeleri, köylülerin evlerinde bulunan değerli eşyaları da yanlarında götürdü. 

Öte taraftan IŞİD üyeleri kantonun batısında bulunan Boraz, Dugirman, Girê Zagros ve Berkil Keçelo köylerine gece boyunca havan ve top atışları yaptı. 

Kobanê'ye yönelik bir yıl önce 20 Temmuz'da başlayan IŞİD çetelerinin saldırıları, Musul'un Haziran ayında işgal edilmesiyle birlikte yeni bir boyut kazandı. 2 Temmuz’da başlayan saldırılara YPG/YPJ savaşçılarının yanıt vermesiyle çatışmalar 3 cephede sürdü. YPJ/YPG Kobanê Komuta Konseyi Üyesi Melsa Abdo, ANF’ye verdiği demeçte “Saldırı dalgasını kırdıklarını, savunma pozisyonundan çıkarak hamle pozisyonuna geçtiklerini” söylemişti.

Saldırıların en yoğun olduğu cephelerden biri olan Kobanê'nin doğu cephesindeki Til Ebyad bölgesi, stratejik bir tepeye sahip ve genellikle ovalık bir alan. Bir aylık çatışmaların sonunda tepe YPG/YPJ güçlerinin elinde bulunuyor. Abdo’nun anlatımına göre, bu cephe saldırıların en yoğun olduğu cephe konumunda.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER