Peşmerge Zumar'da sivillerin bölgeyi boşaltmasını istedi

Musul’a bağlı Zumar kasabasında dün gece IŞİD’le yaşanan şiddetli çatışmalar ardından Peşmergeler, Zumar ve Kesk bölgelerindeki sivil halktan kontrollü olarak bölgeyi terketmelerini istedi.

Peşmerge Zumar'da sivillerin bölgeyi boşaltmasını istedi
Musul’a bağlı Zumar kasabasında dün gece IŞİD’le yaşanan şiddetli çatışmalar ardından Peşmergeler, Zumar ve Kesk bölgelerindeki sivil halktan kontrollü olarak bölgeyi terketmelerini istedi. Hewler ve Duhok’tan zırhlı araçların gönderildiği bölgede peşmergelerin operasyon hazırlığında olduğu bildiriliyor.


Musul’un Til Ehferê ilçesine bağlı Zumar kasabasında dün gece IŞİD’le peşmergeler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Edinilen bilgilere göre, çatışmalarda şu ana kadar 76 IŞİD üyesi öldürüldü, 100’e yakını yaralandı, 20 çete üyesi de esir alındı.

3 ayrı noktada devam eden çatışmalarda 20’den fazla peşmergenin de hayatını kaybettiği bildiriliyor. 30’a yakın yaralı peşmerge ise, Hewler ve Duhok’taki hastanelere kaldırıldı.

Peşmerge güçleri Zumar ve Kesk bölgelerindeki sivil halkın kontrollü olarak bölgeyi terketmelerini istedi. Halk bulabildiği araçlarlar Zaxo, Duhok ve Hewler’e taşınıyor. Bölgede 30’dan fazla köy bulunuyor.

Hewler ve Duhok’tan zırhlı araçların gönderildiği bölgede peşmergelerin operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.  

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER