YPG güçleri peşmergelere yardım için sınırı geçti

Rojava'nın savunma gücü YPG, Musul'daki IŞİD'le peşmergeler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Til Koçer'den çatışma bölgesine geçti.

YPG güçleri peşmergelere yardım için sınırı geçti
Rojava'nın savunma gücü YPG, Musul'daki IŞİD'le peşmergeler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Til Koçer'den çatışma bölgesine geçti. YPG sözcüsü Polat Can, "sınırları kaldırdık. Güneyli kardeşlerimizi IŞİD çetelerinden korumak için büyük bir güçle Güney'e geçtik" dedi. 


Musul’a bağlı Zumar’da IŞİD’le peşmergeler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine YPG güçleri Til Koçer üzerinden çatışma bölgesine geçti.

YPG Sözcüsü Polat Can yaptığı açıklamada, “IŞİD büyük bir güçle Zumar ve Şengal’e saldırıp Zaxo’dan ayırmak istiyor. Bunun önünü almak için buradayız. Aradaki sınırları kaldırdık. Güneyli kardeşlerimizi IŞİD çetelerinden korumak için büyük bir güçle Güney’e geçtik” dedi. 

Bugün öğleden sonra IŞİD'in peşmerge güçlerine dönük saldırıları şiddetlendi, akşam saatlerinde Tıl Koçer’e sınır olan Rabia’dan sorumlu peşmerge gücü 8. Alay sorumlusu Haşim Sîtî ve denetimindeki peşmergeler savunmakla görevli oldukları Rebîa kasabasından çekildi. Bunun üzerine kasaba savunmasını YNK peşmergeleriyle birlikte YPG üstlendi. 

Yetkililer şu anda YPG savaşçıları ile YNK peşmergelerinin alanı ortak savunduklarını, Til Koçer-Rabia sınır kapısının YPG-YNK denetiminde olduğunu belirtti. YPG güçlerinin Şengal'e doğru hareket edecekleri de gelen bilgiler arasında.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER