Zaxo'da IŞİD saldırısı: 9 Peşmerge yaşamını yitirdi

Zaxo’nun Sihêla köyünde IŞİD çeteleri tarafından atılan pusuda 9 Peşmerge yaşamını yitirdi. YPG savaşçılarının saldırıya müdahalesi üzerine çıkan çatışmada ise çok sayıda IŞİD çete mensubu öldürüldü.

Zaxo'da IŞİD saldırısı: 9 Peşmerge yaşamını yitirdi
Zaxo’nun Sihêla köyünde IŞİD çeteleri tarafından atılan pusuda 9 Peşmerge yaşamını yitirdi. YPG savaşçılarının saldırıya müdahalesi üzerine çıkan çatışmada ise çok sayıda IŞİD çete mensubu öldürüldü.


Güney Kürdistan’da saldırılarını arttıran IŞİD çeteleri Zaxo’nun Sihêla köyünde Peşmergelere pusu kurdu.

ANF’ye konuşan Brindar Mehmet Emin adlı Peşmerge, dün akşam saat 19.00 sularında Sihêla köyü yakınlarında meydana gelen olayda 9 Peşmerge’nin yaşamını yitirdiğini, birkaç Peşmergenin de yaralandığını söyledi. Mehmet Emin, YPG güçlerinin saldırıdan hemen sonra müdahalede bulunduğunu belirterek, bunun üzerine çıkan çatışmada çok sayıda IŞİD çetesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Sihêla köyü Batı Kürdistan (Rojava) sınırına yakın, Rojava’nın Girêsor köyü karşısında bulunuyor. 2014 yılı Nisan ayında Kürt kamuoyunun büyük tepkisine yol açan KDP tarafından Rojava ile Güney Kürdistan arasında kurulan hendeklerin ilki burada gerçekleştirilmişti.

Sihêla dahil, Şebana, Şiligiye ve Tawis’e kadar olan sınır köylerinde halk çatışmalar üzerine köylerini terk ettiği bildirildi. 

YPG PEŞMERGENİN YARDIMINA KOŞTU

Musul’da dün benzer şekilde Peşmergeler ile IŞİD çeteleri arasında çatışmaların şiddetlenmesi üzerine YPG güçleri Til Koçer üzerinden çatışma bölgesine geçerek Peşmergelere destek vermişti.
Dün öğleden sonra IŞİD'in peşmerge güçlerine dönük saldırıları şiddetlendi. Akşam saatlerinde Tıl Koçer’e sınır olan Rabia’dan sorumlu Peşmerge gücü 8. Alay sorumlusu Haşim Sîtî ve denetimindeki Peşmergeler savunmakla görevli oldukları Rebîa kasabasından çekilmişti. 

Bunun üzerine kasaba savunmasını YNK Peşmergeleri üstlenirken, YPG güçleri de harekete geçerek Tıl Koçer üzerinden büyük bir güçle sınırı geçerek Peşmergelere destek için çatışma cephesine geçmişti.

Gelişmelerle ilgili bilgi veren YPG Sözcüsü Polat Can, “IŞİD büyük bir güçle Zumar ve Şengal’e saldırıp Zaxo’dan ayırmak istiyor. Bunun önünü almak için buradayız. Aradaki sınırları kaldırdık. Güneyli kardeşlerimizi IŞİD çetelerinden korumak için büyük bir güçle Güney’e geçtik” dedi. 

Til Koçer-Rabia sınır kapısı YPG-YNK Peşmergeleri denetimine geçerken, YPG güçlerinin Şengal'e doğru hareket edecekleri bildirildi.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER