Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Kuzey Kore, balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Güney Kore de karşı bir füze tatbikatı gerçekleştirdi. ABD ise yapacakları incelemenin ardından füzeyle ilgili detayları paylaşacaklarını duyurdu.

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi
Kuzey Kore’nin balistik füze tatbikatı yaptığı açıklandı. Kuzey Koreli yetkililer, füzenin sabaha karşı fırlatıldığı söyledi. ABD, Japonya ve Güney Kore’nde füze denemesiyle ilgili açıklamalar geldi.


Kuzey Kore haber ajansı Yonhap tarafından yayınlanan habere göre, Kuzey Kore askeri yetkilileri başkent Pyongyang yönüne doğru bir balistik füze fırlatıldığını duyurdu. Yetkililer, füzenin sabaha karşı saat üç sıralarında fırlatıldığını söyledi.

Kuzey Kore’nin fırlattığı balistik füzenin türü henüz açıklanmazken, ülkenin atmosfer dışına çıktıktan sonra tekrar atmosfere girmeye dayanabilecek bir savaş başlığı üzerinde çalıştığı duyuruldu.

GÜNEY KORE DE FÜZE TATBİKATI YAPTI

Güney Kore ordusunda yapılan açıklamada, Kuzey Kore’ye yanıt olarak, hassas güdümlü füze tatbikatı gerçekleştirildiği belirtildi. Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning ise “Durumu değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor, en kısa zamanda fırlatılan füzeyle ilgili detayları paylaşacağız” dedi.

JAPONYA: İSABET ETME OLASILIĞI VAR

Japonya Başbakanlığı Kriz ve Afet Yönetimi yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Kuzey Kore’den fırlatılan füzenin ülkemizin ayrıcalıklı ekonomik bölgesine isabet etme olasılığı  var” denildi.

GÜNEY KORELİ BAKAN: NÜKLEER BAŞLIKLI FÜZE GELİŞTİRMENİN EŞİNDELER

Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen tatbikat, 15 Eylül tarihinde fırlatılan ve yaklaşık 3 bin 650 kilometre uçtuktan sonra Japonya’nın Hokkaido Adası üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu’na düşen orta menzilli balistik füze tatbikatından sonra yapılan ilk balistik füze tatbikatı.

Japonya haber ajansı Kyodo News haberine göre, Pazartesi günü Japon hükümeti tarafından Kuzey Kore’nin bir balistik füze tatbikatı yapacağını fark edilmiş ancak uydu görüntülerinde herhangi bir füze ya da fırlatma rampası tespit edilememişti.

Güney Kore Birleştirme Bakanı Cho Myoung-gyon, Kuzey Kore’nin nükleer başlık taşıyabilecek kıtalararası balistik bir füze üretmeyi başarmanın eşiğinde olduğunu söyledi. Cho, “Kuzey Kore nükleer silah denemelerini tahmin edilenin ötesinde bir hızla gerçekleştiriyor. Kuzey Kore’nin bir yıl içinde nükleer başlıklı kıtalararası bir füzeyi tamamlayabileceği ihtimali gözardı edemeyiz” diye konuştu. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER