Mesud Barzani: Biz kardeş olmayı kabul ettik, onlar ortaklığı bile istemedi

Iraklı Kürt lider Mesut Barzani'den komşu halklara eleştiri: Kardeş olmayı bile kabul ettik. Ancak onlar ortaklığı ve komşuluğu olmayı kabul etmediğinden dolayı iktidar ve hükümetlerle sorun yaşadık.

Mesud Barzani: Biz kardeş olmayı kabul ettik, onlar ortaklığı bile istemedi
 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, komşu halkları eleştirdi.

‘Kürtlerin hiçbir milletle sorun yaşamadığını’ söyleyen Barzani, “Kardeş olmayı bile kabul ettik. Ancak onlar ortaklığı ve komşuluğu olmayı kabul etmediğinden dolayı iktidar ve hükümetlerle sorun yaşadık” dedi.

Barzani, Erbil’de düzenlenen Kürdistan Demokrat Gençler Birliği’nin 8. Kongresi’nde yaptığı konuşmada,  “Bağımsızlık kimsenin vereceği bir hak değil, bu hakkı tanrı bize verdi. Bu Kürtler’in Demirci Kawa’dan beri uğruna savaştığı doğal bir haktır. İktidarlar daha güçlü olduğu için bu hakkımızı gasp etti” ifadelerini kullandı.

‘2003 sonrası eksiklerine rağmen herkesin onayladığı bir anayasa hazırladıklarını’ belirten Barzani şunları söyledi: “Rahmetli Newşirwan Mustafa, Yekgırtu, Türkmen kardeşlerimiz, Hristiyan kardeşlerimiz tüm taraflar vardı görüşmelerde. Anayasanın girişinde, ‘Anayasaya bağlı kalınmaması Irak’taki gönüllü birliği ortadan kaldıracaktır’ ifadeleri yer alıyor. Bağımsızlık bizim hakkımız ve uzun bir süreç. Referandumdan hemen bir gün sonra bağımsız olacağız diye bir şey demedik. Bunu ifade etmek bizim hakkımız. Irak’ta gerçek bir ortaklık, uzlaşı ve denge olması lazım. Aksi halde kabul etmeyiz.” (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER