Mesut Barzani'den Erbil saldırısı için açıklama

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı Mesud Barzani, Erbil'deki saldırıyı değerlendirdi: Tüm taraflardan sorunlarını Kürdistan’a taşımamalarını ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum.

Mesut Barzani'den Erbil saldırısı için açıklama
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, Erbil’de bir Türk diplomat dahil üç kişinin öldürüldüğü saldırı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Barzani, “Tüm taraflardan, sorunlarını Kürdistan’a taşımamalarını ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum” dedi.


Açıklamasında Kürdistan’daki güvenlik yetkililerini saldırganlardan birinin yakalanması konusunda kutlayan Barzani şu ifadeleri kullandı: “Halkımız ve güvenlik güçleri Kürdistan’ın terör merkezi olamayacağını ve hiçbir suçlunun Kürdistan halkı ve güvenlik güçlerinden kaçamayacağını ispat etti. Aynı zamanda tüm taraflardan sorunlarını Kürdistan’a taşımamalarını ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamalarını istiyorum.”

Erbil’in yeni ve lüks mahallerinden Empire City’de 17 Temmuz 2019 günü öğlen saatlerinde bir restoranta gerçekleştirilen saldırıda, Türk diplomat Osman Köse ile Kürdistan vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan hayatını kaybetmişti. Saldırının faillerinden birinin Mazlum Dağ olduğu açıklanmıştı. Erbil saldırısının baş faillerinden Mazlum Dağ ve kendisine yardım eden Muhammed Bisiksız, Kürdistan Terörle Mücadele Birimi tarafından yakalanmıştı. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER