Mısır'da askeri kontrol noktasına saldırı: 21 ölü

Mısır'ın batısında askeri bir kontrol noktasına silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az 21 askerin öldüğü bildirildi.

Mısır'da askeri kontrol noktasına saldırı: 21 ölü

Güvenlik kaynaklarına göre başkent Kahire'nin 630 km batısındaki çöl bir alan olan Farahfah'ta bulunan askeri kontrol noktasın silahlı kişilerce roket atar ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi.  En az 21 askerin öldüğü belirtilen saldırıda, resmi haber ajansı MENA'ya göre 3 saldırgan da öldü.  Bu kontrol noktasın son üç aydan az bir süre içerisinde ikinci kezdir saldırı düzenleniyor.

Bu saldırı aynı zamanda Müslüman Kardeşler'den Muhammed Mursi iktidarının devrildiği Temmuz 2013'den bu yana en ölümcül saldırılardan biri oldu. 

Saldırı, komşu Libya'daki çatışma ortamının Mısır'a kayabileceği yönünde uyarıların yapıldığı bir sırada gerçekleşti. 

Bundan yaklaşık bir hafta önce Mısır'in Sınai yarımadasında da 7 sivil ve bir asker üç roketli saldırıda ölmüştü. Sinai'de şiddet olayları neredeyse günlük olarak yaşanıyor. 

Saldırıların çoğunluğu cihatçı gruplar tarafından üstleniliyor.  Bunlar, Mursi'nin askeri darbe ile iktidardan devrilmesine ve sonraki baskılara karşı bu saldırıları gerçekleştirdiklerini söylüyorlar. 

Mısır hükümetine göre bugüne kadar düzenlenen saldırılarda 500'ü aşkın polis ve asker öldü.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER