Moskova'da Putin'le görüşen Avusturya başbakanı: Savaşı bitirmesini söyledim

Avusturya Başbakanı Nehammer, Rusya lideri Putin'le Moskova'daki görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Nehammer, Putin'e "savaşı bitir" mesajı verdiğini belirterek "Sert ve açık görüşme oldu" dedi.

Moskova'da Putin'le görüşen Avusturya başbakanı: Savaşı bitirmesini söyledim

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen ilk Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke lideri oldu. Nehammer, Rusya'nın başkenti Moskova'da Putin'le gazetecilere görüntü vermeden ve basın toplantısı düzenlemeden yaptığı görüşmenin ardından Kremlin'den ayrıldı. 

Rus haber ajansı TASS'ın Avusturya'nın resmi haber ajansından aktardığına göre, Nehammer görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Bu dostane bir ziyaret değildi" dedi; Putin'le görüşmenin "sert ve açık" olduğunu söyledi. 

'PUTİN'E SAVAŞI BİTİRMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM'

Avusturya Başbakanı Nehammer açıklamasında "Ukrayna'da insanlar ölmeye devam ettiği sürece Rusya'ya yönelik yaptırımların devam edeceğini ve daha sertleşeceğini Putin'e açıkça belirttim" dedi. Putin'e "savaşı bitirmesi" gerektiği mesajı verdiğini aktaran Nehammer, "Putin'e en önemli mesajım, bu savaşın sonunda bitmesi gerektiği oldu. Çünkü savaşın her iki tarafında da kaybedenler var" dedi.

Başbakan Nehammer, Putin'e Kiev yakınlarındaki Bucha'da sivil infazların yapıldığı yönündeki bulgularla ilgili "Bucha ve diğer yerlerde ciddi savaş suçlarına karışanların sorumlu tutulması gerektiğini belirttim" dedi. Kremlin'den ise görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi açıklanmadı.

Nehammer, Putin'le görüşmesi öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'le Kiev'de bir araya gelmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER