Musul'da toplu mezar bulundu

Musul’a bağlı Qiyare kasabası yakınlarında tespit edilen toplu mezarda çoğunluğu asker ve polis olmak üzere 80 kişinin gömüldüğü ortaya çıktı.

Musul'da toplu mezar bulundu

Musul çevresi aşiretlerinden şeyh Zınun El Sewaf da gelen haberlerin doğru olduğunu belirtti. Toplu mezardaki cesetlerin çoğunun çevrede görev yapmış olan asker ve polislerin yanı sıra Musul Üniversitesi’nden öğretim görevlilerinin de olduğunu bildirdi.

Zınun El Sewaf konu hakkında; “Qiyare halkı kasaba yakınlarında buldular. Bizim sayabildiğimiz kadarı ile 80 cenaze var. Araştırması tamamlanan cenazelerin Musul güvenlik güçlerine ve üniversite öğretim görevlilerine ait olukları ortaya çıktı” dedi.

El Sewaf, yakın bir mesafeden silahla öldürüldüğü tespit edilen maktullerin açılan çukura üst üste atıldığını da söyledi. Çoğu cenazenin kafalarının parçalandığı bir kısmının başlarının bulunmadığını belirten güvenlik kaynakları da kimlik belirlemenin zor koşullarda gerçekleştiğini dile getirdi.

Zınun El Sewaf Musul’da DAİŞ çeteleri tarafından tespit edildikten sonra kaçırılan birçok asker ve polis olduğunu, bu kişilerden uzun süredir haber alınmamasının kaygı yarattığını dile getirdi. El Sewaf; “Çevre köylerde de toplu mezarların olma ihtimali çok yüksek DAİŞ teröristlerini kaçırdığı insanlardan hiçbir haber alınamıyor. Bu durum kaçırılanlar hakkında endişelerimizi artırıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER