Netanyahu'dan Erdoğan'a Kürdistan yanıtı: Anlıyorum!

İsrail'den Kürdistan'ın bağımsızlık referandumuyla Mossad'ı ilişkilendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Erdoğan'a tepki gösterdi.

Netanyahu'dan Erdoğan'a Kürdistan yanıtı: Anlıyorum!
 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumunda ‘Mossad’ın parmağı olduğunu’ savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. 

Netanyahu, referandumla ilgileri olmadığını söyleyip
 “Hamas’ı destekleyenlerin, kendilerini rahatsız eden Hamas’ı niçin her yerde görmek istediklerini anlıyorum” dedi.


Haftalık kabine toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu şu ifadeleri kullandı: “İsrail ve Kürdistan halkı hakkındaki son açıklamalar konusunda şunu söyleyebilirim. Hamas’ı destekleyenlerin, kendilerini rahatsız eden Hamas’ı niçin her yerde görmek istediklerini anlıyorum. Fakat İsrail halkının Kürt halkına ve arzularına yıllardır duyduğu derin sempati haricinde, İsrail Kürt referandumunda hiçbir rol oynamadı.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

IKBY’nin bağımsızlık referandumuna açık destek veren tek ülke İsrail olmuştu., Erdoğan ise referandum etkinliklerinde bazı kişilerin İsrail bayrakları taşımasının ‘kendilerini ciddi manada üzdüğünü’ söyleyip, “Demek ki Mossad ile bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi. Kuzey Irak’ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan yara açılıyor” demişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER