Las Vegas saldırısını IŞİD üstlendi

Las Vegas'ta en az 50 kişinin öldüğü, 400 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Ancak IŞİD'in açıklaması ABD yetkililerince kabul görmedi.

Las Vegas saldırısını IŞİD üstlendi
ABD’nin Las Vegas kentinde en az 50 kişinin hayatını kaybetmesi 400’den fazla insanın yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlendi.


Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde dünyaca ünlü Mandalay Bay Hotel’in casinosundaki konsere yapılan silahlı saldırıyı IŞİD’in üstlendiği, örgütün haber ajansı tarafından açıklandı.

ABD’DEN KABUL GÖRMEDİ

ABD polisi saldırı sonrasında yaptığı açıklamada saldırıyı düzenleyen kişinin her hangi militan bir örgütle ilişkisinin olmadığına inandıklarını kaydetmişti. Saldırıyı IŞİD’in üstlenmesinin ardından Reuters’da yer alan habere göre ABD’li üst düzey bir yetkili, IŞİD ile ilgili henüz kanıt olmadığını söyledi.

‘AYLAR ÖNCE İSLAM’I KABUL ETTİ’

Polis silahla ateş açan kişi 64 yaşında ABD’li Stephen Paddock’un önce operasyon sonrasında öldürüldüğünü söylenirken, daha sonra intihar ettiği açıkladı. Reuters’da yer alan habere göre IŞİD, saldırganın birkaç ay önce İslam’ı kabul ettiğini öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER