Pusetle denize atılan Tuğçe bebek savcılıklara sorulacak

Eminönü'nde 40 günlük bebeğini denize atan Fatma K.'nin duruşması görüldü. Tüm aramalara rağmen cesedi bulunamayan Tuğçe bebek için savcılıklara yazı gönderilerek denizden çıkarılmış yeni doğan bir bebekle ilgili başka soruşturma olup olmadığına bakılacak.

Pusetle denize atılan Tuğçe bebek savcılıklara sorulacak
 Ocak ayında Eminönü iskelesinde 40 günlük bebeğini denize atan Fatma K. ve imam nikahlı eşi Mustafa T.’nin yargılandığı davada, mahkeme heyeti, tüm araştırmalarına rağmen cesedi bulunamayan Tuğçe bebek için yeni bir adım attı. Buna göre mahkeme, diğer savcılıklara denizden çıkarılmış yeni doğan bir bebekle ilgili başka soruşturma olup olmadığını soracak.


‘BEBEĞİNİN ÖLÜ DOĞDUĞUNU SÖYLEDİ’

Eminönü’nde 40 günlük bebeğini denize attığı iddiasıyla tutuklanan Fatma K. ve Mustafa T. hakkındaki İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Fatma K. cezaevinden getirilirken, tutuksuz olan sanık Mustafa T. katılmadı. Duruşma başlayınca tanık ifadelerine geçildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edilen kadının, bebeğini denize attığı gün Bursa Deniz Otobüsleri İskelesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hasan Çıtak, gördü tanığı olarak ifade verdi. Çıtak, “Hava soğuktu, kadının üşüdüğünü ve bebeğini emzirmek isteyebileceğini düşündüm. Onu kapalı alana davet etmek için bir iki dakika sonra dışarı çıktım. Arka tarafa baktım kadın alacakaranlıkta suyun yanındaydı” dedi. Sanığı elindeki ‘şeyi’ suya atarken gördüğünü söyleyen güvenlik görevlisi, “Elindeki pusette bebek olup olmadığını görmedim. Ağlama sesi de duymadım. Attığı pusetin bir ucu havada bir ucu suda batar vaziyetteydi. Sonra kadın suyun kenarına oturdu. Direkt kadının yanına gittim. Kadına ‘Denize ne atın?’ diye sordum. Bana 3-4 gün önce doğum yaptığını, bebeğinin ölü doğduğunu, bu nedenle kafayı yediğini ve eşyalarını denize attığını söyledi. Tekrar gidip baktığımda attığı şey tamamen batmıştı. Geri döndüğümde ise kadın gitmişti” diye konuştu.

ANNENİN AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK

Vatan’dan Elif Altın’ın haberine göre; ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık annenin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılmasına hükmetti. Ayrıca İstanbul’daki bütün Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılarak, olay tarihinde ve takip eden günlerde denizden çıkarılan bir bebek olup olmadığına bakılmasını istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER