Mavi Marmara davasında 'ruhsuz ifade' uyarısı

Mavi Marmara davasında yasal sorumlu haline gelen Maliye Bakanlığı avukatlarına, dava dilekçelerinde kullanılan ifadelerde daha hassas olunmasını istedi. Krize neden olan dilekçede kullanılan ‘fahiş tazminat talebi’ veya ‘saldırıyı göze alarak gidildiği’ gibi ifadelerin kesinlikle kullanılmaması istendi.

Mavi Marmara davasında 'ruhsuz ifade' uyarısı
Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye ve İsrail’in yaptığı anlaşmayla mağdurların ‘yasal hasmı’ haline gelen Maliye Bakanlığı’nın bir avukatının bir dava dilekçesinde kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu. Şikayetler üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı, avukatlarına ‘ruhsuz ifade’ uyarısı yaptı.


Karar gazetesinden Hilal Öztürk
‘ün haberine göre, bakanlığın Hukuk Müşavirliği, kurum avukatlarına ‘Mavi Marmara mağdurlarının açtığı davalarda mahkemelere verilecek dilekçelerde hassas olun’ uyarısı yaptı. Krize neden olan dilekçede kullanılan ‘fahiş tazminat talebi’ veya ‘saldırıyı göze alarak gidildiği’ gibi ifadelerin kesinlikle kullanılmaması istendi. Davaların toplumdaki yüksek hassasiyetin gözetilerek yürütülmesi istendi.

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in operasyonunda Türkiye vatandaşı 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. İki ülke arasındaki ‘normalleşme’ görüşmeleri kapsamında imzalanan anlaşması gereği İsrail aleyhine açılan tazminat davaları, Türkiye’ye yönlendirilmişti.

Mavi Marmara’da yaşamını yitirenlerden bir kişinin ailesinin Türkiye’ye açtığı davada, Maliye Bakanlığı avukatının itiraz dilekçesi ‘ruhsuz ve kalıplaşmış ifadelere’ yer verdiği gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER