'Erdoğan Gökçek üzerinden mesaj verdi'

AK Parti'de istifası istenen isimlerden Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un 'istifa etmiyorum' resti çektiği öne sürülürken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi değişecek isimlerin 'beklenenden fazla' olacağını öne sürdü. Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gökçek üzerinden kitlelere, 'sizin isteğinizi yerine getiriyorum' mesajı verdiğini de yazdı.

'Erdoğan Gökçek üzerinden mesaj verdi'
AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla başlayan süreç, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le devam etti. Bu iki ismi önceki gece istifaya zorlanan Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanları izledi. Sırada ilk etapta Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarının olduğu öne sürülüyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti kulislerine dayandırdığı bugünkü yazısında, Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ilişkin açıklamasına ilişkin şunları yazdı:

“Erdoğan o konuya hiç girmeyebilirdi. Ama özellikle konuştu. Gökçek’le ilgili sürecin düğmesine bizzat bastı. Böylece kitlelere, ‘Sizin isteğinizi yerine getiriyorum’ mesajını verdi.

AK Parti’de değişim süreci başladı. Değişecek belediye başkanı sayısı ise beklenenden fazla olacak.

Çünkü Erdoğan için 2019 seçimleri, var olmak ya da yok olmak gibi bir anlam taşıyor.”

‘OĞLU İÇİN PAZARLIK YAPIYOR’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberindeyse Gökçek’in istifa etmemek için direndiği, oğlu Osman Gökçek’in siyasi geleceği için parti ile pazarlık yaptığı iddiasına yer verildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’la ilgili sıkıntı yaşandığını yazdı. “İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın” mesajı gönderdiği öne sürülen Uğur’un gerekirse bağımsız olarak görevini sürdürmek istediği belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER