Barzani Kerkük'te 'birlikte yaşam' mesajı verdi

Irak'ta Erbil ile Bağdat arasındaki referandum gerilimi sürerken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Kerkük'ü ziyaret etti. Barzani tartışmalı kentte 'birlikte yaşam' mesajı verdi.

Barzani Kerkük'te 'birlikte yaşam' mesajı verdi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunun bir hafta sonrasında Kerkük’teki peşmerge komutanlarını ziyaret etti. Statüsü Bağdat’la Erbil arasında tartışma konusu olan Kerkük’te referandum sandığı kurulması tartışma yaratmıştı.


‘BİRLİKTE YAŞAM KORUNMALI’

Barzani’nin ofisinden ziyaret hakkında yapılan yazılı açıklamada, komutanlarla bağımsızlık referandumunun ve Kerkük’te güvenliğin konuşulduğu belirtildi. Açıklamaya göre Barzani, ‘özellikle Kerkük’te ve genel olarak Kürdistan’da istikrar, barış ve birlikte yaşamın korunması gerekliliğini’ vurguladı. Açıklamada, Barzani’nin Kerkük’ten ‘ulusların ve dinlerin birlikte yaşamının örneği haline gelmesi gereken Kürt kenti’ diye söz ettiği de belirtildi.

‘MEŞRUİYET ARACI’

Barzani referandum hakkında da konuştu. Buna göre Kürt lider, referandumun ‘Irak anayasasını veya herhangi bir uluslararası anlaşmayı ihlal etmediğini söyledi; “Referandum daha ziyade Kürdistan ulusunun geleceğini tayin arzusu ve kararına meşruiyet kazandıran bir araçtır” dedi.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER