Ölü sayısı 11'e yükseldi

İngiltere'nin Brighton kentinde Cumartesi günü düzenlenen hava gösterisinde, gösteri uçaklarından birinin düşmesi ile yaşanan kazada ölenlerin sayısının 11'e yükseldiği açıklandı.

Ölü sayısı 11'e yükseldi
İngiltere'de emniyet yetkilileri, Shoreham Havacılık Fuarı'nda yaşanan kazada ölenlerin sayısının daha da yükselebileceğini ifade etti.

Hawker Hunter tipi savaş uçağının İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından ilk kez 1951 yılında denendiği uçağın 1950 ve 60'lı yıllarda aralarında Malezya ve Sina Yarımadası'nın da bulunduğu operasyonlarda kullanıldığı ifade edildi.

Hawker Hunter'ın iki koltuklu versiyunun ise halen İngiliz ordusunda eğitimlerde kullanıldığı belirtildi.

İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentindeki Shoreham Hava Şovu'nda gösteri uçaklarından birinin otoyolun üzerine düşmüştü. Kraliyet Hava Kuvvetleri eski pilotu olduğu açıklanan uçağın pilotunun havada dönüş yapmak istediği ancak dönüşünü başaramadığı için yere çakıldığı sanılıyor.

Görgü tanıkları, Hawker Hunter tipi uçağın bir ateş topu halinde yere otobana düştüğünü ifade ederken, havacılık uzmanları uçağın yere yakın çok yakın mesafede dönmeye çalıştığını söyledi. Kazada ölenler arasında Worthing United futbol takımının oyuncularından 23 yaşındaki Matthew Grimstone, Jacop Schilt ve spor çalıştırıcısı 24 yaşındaki Matt Jones da bulunuyor. Uçağın pilotu 51 yaşındaki Andy Hill'in ise hayati tehlikesinin sürdüğü açıklanmıştı.

2007 yılında düzenlenen Shoreham hava gösterisinde Hurricane tipi gösteri uçağının düşmesi sonucu uçağın pilotu hayatını kaybetmişti. 2010 yılındaki kazada da bir planörün pilotu gösteriyi izleyenlerin bulunduğu yola girmişti.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER