Pakistan tedirgin: Okullara yönelik tehditler artıyor

Pakistan'ın Kuzeydoğusundaki Afganistan sınırına yakın Khyber Pakhtunkhwa bölgesinde bulunan bir kız okuluna kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Pakistan tedirgin: Okullara yönelik tehditler artıyor

Yerel haber kaynaklarına göre, başken İslamabad'a 115 km uzaklıktaki Khyber Pakhtunkhwa bölgesinin Swabi mahallesindeki Devlet Kız Lisesi'nde bir gurup silahlı kişi okulun kapanmasına yakın ateş açtılar.

Okullun güvenlik güçleri tarafından karşılık verilen silahlı kişiler okuldan uzaklaştılar. Şu ana kadar olayda ölen ya da yaralanan olup-olmadığına kadar herhangi bir bilgi yayınlanmadı.   

Polis, bölgeyi kontrol altına aldı ve olayla ilgili soruşturma başlattı ancak şu ana kadar olayla ilgili gözaltına alınan olmadı.

Perşembe günü erken saatlerde Pencap Eyalet Yönetimi yayınladığı bir açıklama ile Pencap bölgesinde kırmız alarma geçildiğini duyurdu.

Eyalet Yönetiminden yapılan açıklamada, terörist gurupların Pakistan'da yaşayan yabancıları kaçırmayı ve okulları hedef aldıklarına dair istihbarata sahip olunduğu bildirildi.

Pakistan'da yayınlanan Daily Times Gazetesi de, Pencap Eyaletinin başkenti Lahor'daki Rajgarh beldesindeki bir kız çocukları için olan okulun Perşembe sabahı tehdit mektubu aldığını yazdı.

Mektubun ardından okul çevresinde güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarılırken, çocuklarının güvenliğinden endişe eden aileler okula akın ettiler.

16 Aralık 2014 tarihinde Peşaver'deki Askeri Okula yapılan kanlı saldırıda çoğu çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu saldırının ardından bir açıklama yapan Pakistan Talibanı olayı üstlenmiş ve olayın Pakistan ordusunun Talibana yönelik operasyonlarına bir karşılık olarak gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Bu olay sonrasında, Pakistan'da 6 yıldır ertelenen ya da askıya alınan idam cezaları infaz edilmeye başlandı.

20 Taliban üyesini idam eden Pakistan'ın, önümüzdeki hafta 500 Taliban üyesini daha idam etmesi bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER