Pentagon'dan YPG amblemi taşıyan ABD'li askerlerle ilgili açıklama

Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka operasyonunda ABD askerlerinin üzerinde YPG arması olan kamuflajlar giydiğinin görülmesi üzerine ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, “Özel kuvvetler geçmişte de bazı ortaklarının simgelerini üzerlerinde taşımıştı” dedi.

Pentagon'dan YPG amblemi taşıyan ABD'li askerlerle ilgili açıklama

ABD, Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’yle birlikte düzenlenen Rakka operasyonunda YPG amblemi taşıyan ABD’li askerlerle ilgili açıklama yaptı.

Basın brifinginde konuşan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Rakka’nın IŞİD’den geri alınması için başlatılan operasyonda ABD askerlerinin YPG armalarıyla yer aldığı görüntüler soruldu.

Cook, “Askerlerin IŞİD’e karşı savaşan güçlere danışmanlık ve yardım görevi bulunuyor. Askerlerimiz bu savaşa öncülük etmiyor” dedi.

Cook, ısrarlı sorular üzerine, “Özel harekat birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir. Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı” dedi.

Pentagon sözcüsü, fotoğraflardaki askerlerin ABD askeri olduğunu doğrulasa da fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiğine ilişkin bilgi vermedi.

abd-asker-pyd

ypg-armalı-abd-askeri-1

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 18:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
hetem özkan
hetem özkan - 8 yıl Önce

,??????????
??????????
??????????? .

SIRADAKİ HABER