Putin Oliver Stone'a 'suikast'ları anlattı

Amerikalı yönetmen Oliver Stone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında bir belgesel çekti. Putin dört bölümlük belgeselde, kendisine yönelik suikast girişimlerini anlattı.

Putin Oliver Stone'a 'suikast'ları anlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en az beş suikast girişiminden kurtulduğunu açıkladı. Putin, CIA’in her suikast girişimini atlatan eski Küba lideri Fidel Castro ile bu konuyu bizzat görüştüğünü de söyledi.

Putin suikast açıklamasını, Amerikalı yönetmen Oliver Stone’un kendisi hakkında çektiği ‘Putin Söyleşileri’ adlı dört bölümlük belgeselde yaptı. 12 Haziran’da yayınlanmaya başlayacak olan belgeselin fragmanında Putin’in suikast girişimlerine dair açıklamasına ve Oliver Stone’un anlatımlarına yer verildi.

Buna göre, Rus lider belgeselde, üçü devlet başkanlığı döneminde olmak üzere beş suikast girişimini atlattığını anlattı. Putin, Stone’un Castro ile ilgili bir sorusu üzerine de, “Evet bu konuda Castro ile konuştum. Bana ‘Neden hâlâ hayatta olduğumu biliyor musun? Çünkü güvenliğimle her zaman şahsen ilgilendim’ dedi. Ama ben kendi işimi yapıyorum, güvenlik görevlileri de kendi işlerini ve iyi çalışıyorlar” yanıtını verdi.

Stone’un iki yıldır çektiği belgesel için Putin’le Kremlin, Soçi ve Rus liderin Moskova’daki resmi konutunda söyleşiler yapıldı. Belgesel 12-16 Haziran’da yayınlanacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER