Ramallah, Nablus, Beytullahim: Batı Şeria'da 4'ü çocuk 7 Filistinli öldürüldü

Batı Şeria'da düzenlenen eylemlerde Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerle saldıran İsrail polisi, 4'ü çocuk 7 Filistinliyi öldürdü. 100 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ramallah, Nablus, Beytullahim: Batı Şeria'da 4'ü çocuk 7 Filistinli öldürüldü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gece saatlerinde düzenlediği baskınlarda 4'ü çocuk, 7 Filistinliyi öldürüldü. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerleri gece Ramallah, Nablus, El-Halil, Tulkerem, Beytullahim kentleri başta olmak üzere Batı Şeria'nın birçok kent ve beldesine baskın düzenledi. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermilerle saldırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Nablus'ta İsrail askerlerinin açtığı ateşte 24 yaşındaki İbrahim el-Hac Ali, Ramallah'ta ise bir Yahudi yerleşimcinin saldırısında 21 yaşındaki Muhammed Abdurrahman Fevvaka hayatını kaybetti. Ramallah'ın Budrus köyündeki baskın sırasında çıkan çatışmada yaralanan Cibril Avad (32), Nur Şems Mülteci Kampı'nda Taha Mehamid (16), İsrail askerlerinin sağlık görevlilerinin girişine engel oldukları için kan kaybından yaşamını yitirdi. İsrail askerleri, Beytullahim'deki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda Ahmed Saduk (17) da başından vurarak öldürüldü.

Açıklamada, İsrail askerleri Ramallah kentinin batısındaki Şakba köyünde 2 Filistinliyi daha gerçek mermilerle öldürdüğü aktarıldı. WAFA, Şakba köyünde yaşamını yitirenlerin 17 yaşındaki Kays Şeleş ve 15 yaşındaki Halil Muhammed Halil olduğunu açıkladı. Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 69'a yükseldi.

100 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan  İsrail güçleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde aralarında eski milletvekilleri ile Hamas yetkililerinin de olduğu 100 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Serahane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Doğu Kudüs ile Bat Şeria'nın farklı bölgelerinde baskın düzenlediğini belirtti.

İsrail güçlerinin en az 100 Filistinliyi gözaltına aldığını aktaran Serahane, gözaltına alınanlar arasında Hamas'ın Batı Şeria'daki yetkililerinden Hasan Yusuf'un da olduğu bazı üyeleri ile eski milletvekillerinin de bulunduğunu ifade etti. Serahane, İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te 850 Filistinliyi gözaltına aldığı bilgisini paylaştı. İsrail tarafından ise henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER