Reuters'a konuşan Türk yetkililer SDG'ye hava saldırısını doğruladı

Irak-Suriye sınırında dün gece düzenlendiği belirtilen hava saldırısına iki Türk yetkiliden doğrulama geldi. Reuters'a konuşan yetkililer, SDG'nin Irak üzerinden ikmal hattını kesmek için böyle bir saldırı düzenlendiğini söyledi.

Reuters'a konuşan Türk yetkililer SDG'ye hava saldırısını doğruladı
ABD’nin Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda olası operasyonuna geçit vermesi sonrası dün gece Irak-Suriye sınırında düzenlendiği belirtilen hava saldırısına Ankara’dan dolaylı bir teyit geldi.

Reuters ajansına isim vermeden konuşan iki Türk yetkili, Irak-Suriye sınırının dün gece ‘Kürt güçlerinin bölgeyi sevkıyat yapmak için kullanmaması’ için havadan vurulduğunu söyledi. Yetkililerden biri, “Temel amaçlardan biri, Suriye’deki operasyon başlamadan önce, Irak’la Suriye arasındaki ikmal rotasını kesmekti. Bu şekilde [SDG’yi kast ederek] grubun Suriye’ye geçişi, cephanelik dahil destek aldığı hatlar kapatıldı” dedi.

Türkiye’nin dün gece, Suriye-Irak sınırındaki Semelka/Fişabur sınır kapılarının çevresini vurduğu öne sürülmüştü. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Suriye’nin kuzeyi arasında bulunan ve ABD’nin de IŞİD’le savaşta sevkıyat için kullandığı bölgenin vurulduğu haberi sosyal medyada yayılmış, Suriye devlet medyası iddiaları teyit etmişti.

Hava saldırısı sırasında hangi ülkenin hava sahasının kullanıldığı ve tam olarak hangi hedeflerin vurulduğu henüz bilinmiyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER