Rusya, Şam yönetimi ile SDG'yi görüştürmüş

Suriye'de Esad yönetimi ile SDG'yi 2019 yılının sonlarında görüştüren Rusya'nın arabuluculuğu ile yine müzakere görüşmeleri yapıldığı ortaya çıktı. Suriye'nin kuzeyindeki yönetimin temsilcilerinden İlham Ahmed, Şam'da görüşme yaptıklarını söyledi.

Rusya, Şam yönetimi ile SDG'yi görüştürmüş
Suriye’de Esad yönetimi ile SDG arasında arabuluculuk yapan Rusya’nın denetiminde taraflar arasında yeniden görüşmeler yapıldığı belirtildi. Görüşmenin Şam’da yapıldığı öğrenildi. Kuzeydeki yönetimin temsilcilerinden İlhan Ahmed, Şam’da müzakereleri ele aldıklarını söyledi.

Şarku’l Avsat’ta yer alan habere göre İlham Ahmed, Şam yönetiminin Rusya’nın arabuluculuğunda Suriyeli Kürtlerle siyasi müzakerelere başlamayı kabul ettiğini söyledi. Ahmed, Şam’da Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı General Ali Memlük ile Şam’da görüştüklerini ve siyasi müzakereleri ele aldıklarını anlatarak şöyle konuştu: “Hmeymim Üssü’nde Rus heyetle görüşmeler yapıldı. Rus temsilci, Suriye’nin kuzeydoğusunda geçtiğimiz yılın sonunda tüm taraflarla, Kürt parti liderleri, Arap ve Hristiyan isimlerle bir toplantı yaptıktan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın teklifini getirdi. Bu nedenle geçtiğimiz hafta ilk toplantının tamamlayıcısı olarak bir araya geldik. İlk oturumda birtakım sorular ele alındı. Bunların başında diyaloğun nasıl gelişeceği, diyaloğun bir parçası olup olmayacağımız ve bu diyaloglar hangi çerçevede yapılacak gibi sorular yer aldı. Suriye hükümetiyle görüşmelerin henüz baş harflerini tartışıyoruz. Diyaloğun ciddi müzakere aşamasına geçmesi, uzman komiteler aracılığıyla ayrıntıları tartışmak için bir gündem ve eylem planı oluşturmayı gerektirir. Hmeymim’deki görüşmelerden sonra ertesi gün Şam’a doğru yola çıktık. General Ali Memlük (Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı) ile görüştük ve toplantıyı Rus temsilcinin huzurunda yaptık.” (Kaynak: MA / 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER