Rusya vize işlemlerini başlattı

Rusya Büyükelçiliği'nden açıklama: Türkiye vatandaşları için vize işlemleri başlatıldı.

Rusya vize işlemlerini başlattı
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği bugünden itibaren Türkiye’deki Rus diplomatik temsilcilikleri üzerinden Türk vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılara, tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlanacağını açıkladı.

Büyükelçiliğin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren Türkiye’de bulunan Rusya diplomatik temsilcilikleri nezdinde TC vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni bulunan yabancılara verilmek üzere tüm kategorilerde vize tanzim ve teslimatına başlanacaktır” ifadeleri kullanıldı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu’na girme hakkından Türkiye’deki havalimanlardan yapılacak doğrudan uçuşlarla faydalanabileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, söz konusu prosedürden diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri yararlanabilecek. Türkiye’de geçici olarak bulunan başka ülkelerin vatandaşları içinse vize düzenlenmeyecek.

Vize aldıktan sonra başvuru sahibinin Rusya sınırını geçişlerde Covid-19 test sonucu sunması gerekecek. Sınırda tüm yabancılardan polimeraz zincir reaksiyonu yöntemiyle, en fazla üç gün önce yapılmış test sonucunun yer aldığı belge istenecek. Testin ayrıca Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından akreditasyon verilmiş 136 devlet kliniğinden birinde yapılmış olması gerekiyor. https://enabiz.gov.tr/ internet sitesinde test yaptırıldığına dair bilgi bulunmazsa Rusya’ya gitmek isteyen yolcu uçuşa alınmayacak.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2020, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER