Saldırıda Putin'e kim, ne mesaj verdi?

St. Petersburg metrosu, tam da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kentte bulunduğu sırada bombalı saldırıyla hedef alındı. Peki, olağan şüpheliler kim?

Saldırıda Putin'e kim, ne mesaj verdi?

Rusya’nın St. Petersburg kentinde meydana gelen saldırının, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kentte olduğu sırada düzenlenmesi dikkat çekti. Putin patlamalardan hemen önce, Beyaz Rusya lideri Alexander Lukashenko ile görüşmeye hazırlanıyordu.

Uzmanlar, Rusya’nın ikinci büyük kentini hedef alan patlamaların Putin’e bir mesaj olduğunu düşünüyor. Olağan şüpheliler şöyle:

  • IŞİD
  • El Kaide
  • Suriye’deki diğer radikal gruplar
  • Çeçen ayrılıkçılar

Sputnik’e konuşan Moskova Devlet Duması Güvenlik Komitesi üyesi Dmitriy Efimov’un yorumu da ‘Putin’e meydan okuma’ yönünde oldu. Efimov, “Patlayıcılardan en az birinin parça tesirli bomba olduğu ve şarapnel içerdiğine göre, yaşanan olay büyük bir ihtimalle terör saldırısıydı. Dar metro vagonunda pek şiddetli olmayan patlama bile ciddi sonuçlara yol açabilir. Devlet Başkanımızın şu an St. Petersburg’da bulunduğunu göz önünde bulundurursak saldırının ona meydan okuma olarak değerlendirilebildiğini düşünüyorum” dedi.

Putin, ilk açıklamasında terör dahil her seçeneği değerlendirdikleri söyledi. Rus lider, “St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor.  Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz” dedi. (Duvar)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER