Selvi: Evet çıkarsa Erdoğan 2019'u beklemez

Abdülkadir Selvi, başkanlık referandumundan 'Evet' çıkması halinde Erdoğan'ın 2019'u beklemeden AKP'nin başına geçeceğini yazdı.

Selvi: Evet çıkarsa Erdoğan 2019'u beklemez
Hürriyet'in iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Abdülkadir Selvi, başkanlık referandumundan 'Evet' çıkması halinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2019'u beklemeden AKP'nin genel başkanlığına geçeceğini belirtti.


Selvi, yazısının ilgili bölümünde  "1- Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin başına geçer mi? 2- 2019 yılı beklenir mi, 6 ay içinde uyum yasaları çıkarılıp 2017 sonunda erken seçime gidilir mi? 3- Türkiye ABD ilişkileri ne olur, AB arasındaki tüm köprüler atılır mı?" sorularını gündeme taşıdı ve "AB ile yaşanan krize bakıp, referandumdan sonra köprülerin atılacağı düşünülebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “AB’yi halka soracağız” demedi mi? Size belki ters gelecek ama 16 Nisan sonrasına ilişkin projeksiyonlarda, reel politiğin ağır basması ve AB ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi üzerinde duruluyor. Mevcut durum sürdürülebilir bulunmuyor. Bu ilişkinin tek belirleyicisi Türkiye değil. Seçim sürecine giren AB’nin Erdoğan düşmanlığını hesaba katmak gerekiyor.

Referandumda evet çıktığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre içinde AK Parti’nin başına geçmesi bekleniyor.

Anayasa değişikliği yönetimde çift başlılığı kaldırmak için yapılıyor. “Madem bu kadar önemliydi, 2019’a kadar neden beklenecek sorusu” da 17 Nisan’dan sonra yanıt bulacak. 2019’a kadar beklemek gibi bir zorunluluk olmadığı söyleniyor. Bu demektir ki, Erdoğan 2019’u beklemeyecek." dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER