Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekatın Irak boyutu var

Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Olay sadece Suriye boyutunda giden bir harekat değil. Bu olayın Irak boyutu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekatın Irak boyutu var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk aşamasının bittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yol haritasının adı konmayan 2. 3. etapları olacak. Olay sadece Suriye boyutunda giden bir harekat değil. Bu olayın Irak boyutu var. Bir Telafer olayı var Sincar olayı var, Musul’da aynı şekilde soydaşlarımız var. Orada şu anda üs olarak çalışmalarını yürüten askerimiz var. Musul’da DEAŞ’a çok ciddi darbeler indirdi onlara. Şu anda da bu üssümüzde Ninova muhafızları dediğimiz muhafızları yetiştirme görevi devam ediyor. Musul’un bundan önceki valisi şu anda Ninova muhafızlarının komutanı. Musul ağırlıklı Arap kardeşlerimizden oluşuyor” dedi.

‘MEZHEP ANLAYIŞIYLA BUNU YAYIYORLAR’

Milis gücü Haşdi Şabi için “terör örgütü” diyen Erdoğan, “Biz Haşdi Şabi’yi kullanırsanız sıkıntı olur dedik. Telafer’de bizim 400 bin Türkmen var. Sincar’ın durumu çok daha berbat. İkinci bir Kandil oluşturmanın gayreti var. Irak’ta aslında mezhebe dayalı Pers milliyetçiliğine yakın İran’a bir destek oluşturuluyor. Bir mezhep anlayışıyla bunu yayıyorlar. Bunu yayarken Pers milliyetçiliğine dayanıyorlar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER