Serekaniye ve Cezaa'da 32 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının Serêkaniyê'nin güney ve güneybatısında başlattığı operasyon devam ederken, Cezaa alanında da çetelere yönelik saldırı düzenlendi. Çatışmalarda tespit edilen 32 çete öldürüldü.

Serekaniye ve Cezaa'da 32 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê'nin güney ve güneybatısında YPG/YPJ güçlerinin başlattığı operasyonun sürdüğünü belirtti. YPG açıklamasında, “Önceki gün güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Ebubekîr köyü ve aynı alanda bulunan Resim El Hacir köyünde üslenen güçlerimize yönelik dün saat 17.00 sularında çeteler tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüş, tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.

Çatışmalarda 1 YPG/YPJ savaşçısının yaşamını yitirdiği kaydedildi.

CEZAA’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

“Dün gece saat 02.30 sularında Cezaa'nın güneyine düşen Qureys köyüne yönelik çeteler tarafından bir saldırı düzenlenmiştir” denilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Güçlerimizin alana müdahalesiyle birlikte sabah saatlerine kadar köy çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda çetelere ait 1'i Hammer tipi zırhlı araç olmak üzere 2 araç imha edilmiş, tespit edilebilen 6 çete öldürülmüş, 4 çete de yaralanmıştır. Çete saldırılarının boşa çıkarılmasında önemli rol oynayan 1 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

YPG/YPJ savaşçıları bugün saat 09.30 sularında ise Cezaa'nın güneyinde bulunan Misterîha ve Fîlîstîn köyleri arasındaki bir çete noktasına yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde çetelere ait 1 araç imha edilirken, en az 5 çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER