Kadınlar 25 Kasım'da sınırda olacak

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününde kadınlar Suruç sınırında bir araya gelecek.

Kadınlar 25 Kasım'da sınırda olacak

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında kadınlar sınır hattında Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde eylem düzenleyecek.

Direniş köylerinde gerçekleşmesi planlanan eylem ve etkinliklere ilişkin DÖKH, İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim Sen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleri, Suruç, Halfeti, Viranşehir ve Bozova belediye Eşbaşkanları ile Kobani Kantonu yöneticileri basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda konuşan DTK İcra Kurulu Üyesi Feleknas Uca, Kadına yönelik şiddetin tarihten bu yana farklı şekillerde kendini sürdürdüğünü belirtti. Uca konuşmasında şunlara değindi:

“Eş, akraba, arkadaş, zorunlu göç, yaşam zorluğu, ekonomik kısıtlamalar ve devlet şiddetine kadar her türlü şiddetin altında eril bir zihniyet yatıyor. IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırıların merkezinde erk anlayışı yatmaktadır. 25 Kasım’da başta Şengal ve Rojava kadınlarının gördüğü IŞİD saldırılarına karşı tüm dünya kadınlarının mücadele etmesi gerekiyor.

“Şu an kamplarda Kürt kadınların mülteci konumunda yaşam sürdürüyor olsa da, hiçbir kadın mülteci değil, bu topraklar bizim ve çok güçlüyüz. Bu nedenle sınırda direnişçi kadınlar olarak eylemliliklerimizi gerçekleştirerek, dünya kamuoyunun dikkatini, Kobani ve YPJ direnişine çekeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER