Sisi resmen cumhurbaşkanı adayı

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi Savunma Bakanlığı’ndan istifa ettiğini ve cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

Sisi resmen cumhurbaşkanı adayı

Televizyon konuşmasıyla halka seslenen Sisi, “Son iki rejimi yıkan ordu veya siyasi güç değildi. Onlar sizdiniz, Mısır halkıydı. Mısır’ın Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylığımı açıklıyorum, sizin desteğiniz bana onur veriyor” ifadelerini kullandı.

Tüm askeri görevlerinden istifa ettiğini açıklayan Sisi, kendi adaylığının cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenlerin önünü kesmemesi gerektiğini belirtti.

Sisi, mucize yaratamayacağını söyledi ve tüm Mısırlıları ülkelerinin kalkınması için çalışmaya çağırdı. Sisi, Mısır’ın ‘teröristler tarafından tehdit edildiğini’ ve ‘ülkenin yeniden itibarına kavuşacağını’ söyledi.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın siyasi büro üyesi İbrahim Munir, Abdulfettah Sisi’nin yönetiminde Mısır’da istikrar ve güvenliğin sağlanamayacağını söyledi. Munir, “Cumhurbaşkanlığındaki Abdulfettah Sisi’nin gölgesi altında Mısır’da istikrar ve güvenlik olamaz” dedi.

Sisi’nin televizyon konuşmasından önce ülkenin resmi Ahram gazetesi Sisi’nin Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi’ne istifasını sunduğunu duyurmuştu.  Gazete, toplantıda yeni Genelkurmay Başkanı’nın da belirleneceğini öne sürmüştü.

Mısır ajanslarına göre, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur Savunma Bakanı olarak Genelkurmay Başkanı Sıtkı Subhi’yi atadı.

Mısır ordusununun kurallarına göre savunma bakanının istifasını cumhurbaşkanı ya da başbakana sunmadan önce Askeri Konsey’e bildirmesi gerekiyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER