46 yıl bugünü bekledi

Japonya'da 46 yıldır idam edilmeyi bekleyen mahkumun yeni DNA kanıtları çerçevesinde masum olma ihtimali belirdi. Mahkeme 78 yaşındaki mahkumun yeniden yargılanmasına ve bu süreçte serbest bırakılmasına karar verdi.

46 yıl bugünü bekledi
 Japonya'da idam cezası alan bir mahkum, 46 yıl sonra yeniden yargılanacak.

1968'da patronu ve 3 kişilik ailesini öldürmekten idam cezasına çarptırılan Ivao Hakamada'nın, yeni ortaya çıkan DNA kanıtları sayesinde suçsuz olduğu ihtimali belirdi.

Mahkeme bu deliller çerçevesinde, yeniden yargılama kararı aldı. Yargıç, 78 yaşındaki Hakamada'nın yeniden yargılama sonuçlanana dek serbest kalmasına da hükmetti.

Hakamada 20 gün süren sorgusunda suçunu itiraf etmiş ancak işkence nedeniye verdiğini söylediği ifadeyi mahkemede geri çekmişti.

81 yaşındaki ablası, Hakamada'nın yeniden yargılanması için yıllardır mücadele veriyordu. Abla Hakamada, "Hepsi sizin desteğin ve yardımınız sayesinde oldu. Tek söyleyebileceğim gerçekten çok mutluyum" dedi.

Tutuklandığında 30 yaşında olan Ivao Hakamada'nın dünyanın en uzun süre hapiste kalan idam mahkumu olduğu belirtiliyor. / ntvmsnbc

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER