Somali'de bomba yüklü araçla saldırı.. 100 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da üniversite öğrencilerini taşıyan bir otobüse yönelik bombalı saldırıda en az 100 kişi öldü. Ölenlerden ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu açıklandı.

Somali'de bomba yüklü araçla saldırı.. 100 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü bir araç, gümrük merkezi yakınlarında üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, olayda ölenler arasında yol çalışmasında görevli 2 Türkiye vatandaşının da olduğu belirtildi. Patlama çevredeki iş yerlerinde ciddi hasara yol açarken, 50’ye yakın yaralı da çevre hastanelere kaldırıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin açıklama yaptı: “Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, Somali‘deki saldırının, terörün ne denli insanlık düşmanı bir yöntem olduğunu göstermesi bakımından acil bir uyarı olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi ancak bölgede Eş-Şebab terör örgütünün saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2019, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER