Suriye'de ölü sayısı 3 bin 581'e yükseldi: Türkiye'den 1100 cenaze teslim edildi

Suriye'de, Maraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 581'e yükseldi. Bab-El Hava sınır kapısında, pazartesi gününden bu yana 1100 cenazenin teslim edildiği belirtildi.

Suriye'de ölü sayısı 3 bin 581'e yükseldi: Türkiye'den 1100 cenaze teslim edildi

Maraş merkezli depremlerin ardından yedinci günde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği komşu Suriye'de, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 581'e yükseldi. Suriye Sağlık Bakanlığı, hükümetin kontrolündeki bölgelerde ölü sayısının 1408'e ve yaralı sayısının 2 bin 341'e çıktığını duyurdu. Beyaz Miğferler ise, silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde 1408 kişinin öldüğünü, 2 bin 341 kişinin yaralandığını açıkladı.

Şam yönetimi, Maraş merkezli sarsıntılardan en fazla etkilenen Lazkiye, Hama, Halep ve İdlib'i 'afet bölgesi' ilan etmişti. Bu illerde, yeniden inşa çalışmaları için fon oluşturulacağı açıklandı.

BAB EL-HAVA SINIRINDA 1100 CENAZE

Öte yandan El Cezire'nin aktardığına göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü sınırının karşısındaki Suriye'nin Bab-El Hava sınır kapısına, 7.7 ve 7.6'lık depremlerin meydana geldiği pazartesi gününden bu yana 1100 cenaze götürüldüğü belirtildi.

'ÖLÜ SAYISI İKİ KAT ARTABİLİR'

Birleşmiş Milletler (BM) Acil Durumlar Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Türkiye ve Suriye'de ölü sayısının iki katına çıkabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. “Ölü sayısının iki kattan fazla artması olası” diyen Griffiths, “Bence şu an bir tahmin yürütmek çok zor ve öncelik insanları enkaz altından kurtarmak fakat ben ölüm sayısının iki kat ve hatta daha da fazla artacağına eminim. Bu korkunç. Doğa gerçekten çok sert bir şekilde vurdu” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER