Suriye, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Suriye, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a bir mektup gönderdi. Mektup’ta Cerablus’un güneyine hava saldırısı gerçekleştiren Türkiye’nin insanlık suçu işlediği belirtildi.

Suriye, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Suriye, Türkiye’nin Cerablus operasyonu için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BM) Ban Ki-Moon ve BM Güvenlik Konseyi’ne bir mektup göndererek şikayette bulundu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, şikayet mektubunda, “Türkiye rejimine tabi güçlerin Suriye topraklarında düzenlediği katliam ve ihlaller kelimenin tam anlamıyla insanlığa karşı cinayettir” denildi.

Operasyon sırasında sivillerin öldüğü ifade edilen mektupta, “ABD, Fransa, Britanya, Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’de silahlı terör örgütlere ilaveten Türkiye’ye de desteği ve korumayı sürdürdükleri” belirtildi.

Siviller ölmüştü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 24 Ağustos’ta Türkiye savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki YPG hedeflerine düzenlediği operasyonda, köylerdeki en az 35 sivilin yaşamını yitirdiğini, 50’den fazla yaralı olduğunu duyurmuştu.

TSK ise yaptığı açıklamada sivillerin öldüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde icra edilen harekatı destekleyen unsurlarımıza ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik olarak, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda, 25 PKK/PYD üyesi terörist etkisiz hale getirilmiş, söz konusu terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen beş bina imha edilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, operasyonla ilgili “Şam rejimi ile diplomatik ilişkimiz yok. Rusya aracılığıyla dolaylı olarak Şam’ın bilgisi oldu. Bundan eminiz” demişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER