Suriye'de Ahraru'ş Şam örgütünün lideri öldürüldü

Ahraru’ş Şam’ın lideri Hasan Abbud, Suriye’de düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Suriye'de Ahraru'ş Şam örgütünün lideri öldürüldü

Suriye’deki Ahraru’ş Şam’ın lideri Hasan Abbud, ülkenin kuzeybatısındaki Ram Hamdan kasabasında düzenlenen saldırı sonucu öldü.

Saldırıda, aralarında örgütün saha komutanlarından Ebu Talha, Ebu Yazan eş-Şami, Ebu Eymen, Ebu’lhayr Tuum, Ebu Enes Binneş ile İslami Cephe’de şeri yetkili Ebu Abdulmelik’in de bulunduğu 45 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Suriye’de devlet medyasının ardından aktivistler de, bir intihar eylemcisinin Ahraru’ş Şam’ın önde gelen isimlerinin toplandığı evde, üzerindeki patlayıcıyı ateşlediğini duyurdu.

Ahraru’ş Şam, 2011 sonlarında İdlib’de kurulmuştu. Tam adı ise Ahraru’ş Şam el-İslamiye Hareketi (Şam Özgür Halkları İslami Hareketi).

Grup Şubat ayında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü, liderlerinden Abu Halid el-Suri’nin öldürüldüğü intihar saldırısını düzenlemekle suçlamıştı.

Ahrar El Sam örgütü 20 bin militanı olan, Suriye’de Beşar Esad rejimine son vermek amacıyla diğer 7 örgütten oluşan İslami Birlik Cephesi’nin en güçlü örgütlerden biri.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER