Suudi havalimanına füze: 26 kişi yaralandı

Yemen'e hava saldırılarını sürdüren Suudi Arabistan'ın güneyinde, sivil uçuşlar için kullanılan Abha Havalimanı'na füze fırlatıldı. Suudi liderliğindeki koalisyon Yemen'deki İran destekli Husilere 'güçlü yanıt verileceğini' açıklarken, 26 kişi yaralandı

Suudi havalimanına füze: 26 kişi yaralandı
Batı destekli ve Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon ile İran destekli Husilerin Yemen’deki savaşı devam ederken, bugün dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan’ın güneyinde, Yemen sınırına 200 kilometre uzaklıkta bulunan Abha Havalimanı’nı hedef alan füze saldırısında 26 kişi yaralandı.


Aralarında üç kadın ve iki çocuğun da bulunduğu belirtilen yaralıların sekizi hastaneye kaldırıldı, diğerlerinin tedavisi olay yerinde tamamlandı. Yaralıların, Suudi, Yemenli ve Hint olduğu da açıklandı.

Suudi liderliğindeki koalisyon, sivil uçuşların yapıldığı havalimanına füzeyi Husilerin fırlattığını belirterek bunun ”bir savaş suçu’ teşkil edebileceğini belirtti; güçlü bir karşılık verileceğini’ açıkladı. Yemen’i uzun zamandır ağır hava saldırıları ile hedef alan koalisyon, havalimanındaki saldırının ‘İran’ın sınırötesi terörizme destek verdiğinin kanıtı olduğunu’ da savundu.

Husilerin yönettiği Al Mesirah televizyon kanalı, bu sabah Abha Havalimanı’na cruise füzesiyle saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Koalisyon açıklaması, saldırıyı doğrulamış oldu. (DIŞ HABERLER)

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER